0400 398 819Nettivaraus

Usein esitetyt kysymykset kauneudenhoidosta

 

Kuinka ripsienpidennys tehdään?

Ripsienpidennyksessä asiakkaan omiin ripsiin kiinnitetään erimittaisia synteettisiä ripsikuituja luomaan ripsiin pituutta ja tuuheutta. Toimenpiteen aikana geelilappu suojaa alaripsiä kiinnitysaineelta ja liimautumiselta kiinni yläripsiin. Raskasta yläluomea saatetaan kohottaa teipillä, jotta ripsiraja saadaan paremmin näkyviin. Tämän jälkeen ripsiin levitetään pohjustusaine ja kuitujen kiinnitys voi alkaa. Synteettiset kuidut kiinnitetään ripsiin yksi kerrallaan erityisliimalla. Volyymiripset asennetaan 0,2–0,3 mm:n etäisyydelle ripsien tyvestä, klassiset 0,5 mm.

 

Mistä ripsienpidennykset on tehty?

Ripsienpidennyksissä käytetään synteettisiä ripsikuituja joko yksittäin (klassiset ripsienpidennykset) tai useamman kuidun viuhkoiksi (volyymiripsienpidennys). Ne ovat luonnonkarvaa kevyemmät ja pysyvät myös muodossaan paremmin.

 

Miten saada mahdollisimman luonnolliset ripsienpidennykset?

Hyvä kommunikaatio on kaiken avain. Taitava ja asiakaskeskeinen ripsiteknikko pystyy toteuttamaan juuri niin luonnolliset ripsienpidennykset kuin toivot. Näyttävyyteen vaikuttavat mm. kuidun pituus ja viuhkojen tuuheus (volyymipidennyksissä). Voit ottaa studiolle mukaan kuvia toivomastasi lopputuloksesta ja sellaisesta lopputuloksesta, jota et halua.

 

Voit myös kokeilla ripsien kestotaivutusta, joka on hyvä vaihtoehto silloin, kun pidennykset ovat liian näyttävät.

 

Milloin ripsihuoltoon? Mikä olisi hyvä ripsien huoltoväli?

Hyvä huoltoväli ripsienpidennyksille olisi 2–4 viikkoa riippuen omien ripsien kasvutahdista ja yksilöllisistä mieltymyksistä. Jos ripset alkavat näyttää liian harvoilta omaan makuusi, voit toki tulla huoltoon aiemminkin.

 

Voiko ripsiväriä käyttää ripsienpidennyksissä?

On olemassa ripsienpidennyksille tarkoitettuja ripsivärejä, mutta pääasiallisesti ripsivärin käyttöä ei suositella.

 

Milloin ripsienpidennykset saa kastella?

Pidennykset voi kastella, kun asennuksesta on kulunut väh. 24 tuntia.

 

Kuinka toimin ripsienpidennyksiä pestessä?

Käytä ripsienpidennyksille tarkoitettuja puhdistusvaahtoja tai -geeliä. Älä käytä öljypohjaisia aineita, koska ne liuottavat ripsiliimaa ja tiputtavat kuituja ennen aikojaan pois. Pese varovasti ripset ja silmäluomet vaahdolla pari kertaa painaen hellästi vaahtoa silmäluomelle ja ripsiin ja huuhtele lopuksi vedellä. Voit käyttää apuna ripsitikkua tai mikroharjaa. Kun ripset ovat kuivat, harjaa ne kevyesti. Ripsiä pitää pestä säännöllisesti, jotta bakteereja ei pääse kerääntymään.

 

Ovatko ripsenpidennykset turvallisia?

Kyllä ovat oikein tehtynä ja oikeilla aineilla. Väärin tehtynä, esim. käytettäessä liikaa liimaa tai laitettaessa useita kuituja päällekkäin, voi aiheutua allergisia reaktioita, tulehdusta tai omien ripsien irtoamista. Säännöllinen kotihoito on myös tärkeä muistaa.

 

Kuinka ripsienpidennykset saa pois?

Voit odottaa, että luonnollinen ripsi saavuttaa kasvukautensa pään ja putoaa pois itsestään. Jos et jaksa odottaa, voit varata ajan ripsienpidennysten poistoon ammattimaisesti. Ethän koskaan revi pidennyksiä pois, sillä tämä voi vahingoittaa ripsiäsi pysyvästi.

 

Miten ripsienpidennykset poistetaan?

Ammattilainen käyttää pidennysten poistoon erityistä ripsienpidennysten poistoainetta, joka on helpoin ja nopein tapa poistaa pidennykset turvallisesti.

 

Mistä parhaat ripsienpidennykset?

Hyvää ripsienpidennysten tekijää etsiessä kannattaa tutustua huolellisesti tekijän sosiaaliseen mediaan ja asiakaskokemuksiin. Taitavan teknikon tunnusmerkkejä ovat oman kädenjäljen esittely kuvin, asiakkaiden kertomukset ja se, miten ripsiteknikko kertoo huolehtivansa mm. asiakkaan ripsien terveydestä.

 

Miksi ripsienpidennykset ei pysy?

Ripsienpidennysten ennenaikaiseen irtoamiseen voi olla useampikin syy:

  1. Pidennysten asentaminen ripsiin, joissa on öljyä esim. meikinpoistoaineesta. Öljy liuottaa liimaa, jolloin se ei toimi kunnolla.
  2. Asiakkaan erityisen herkät ja vuotavat silmät. Liiallinen kyynelnesteen eritys voi heikentää liimaa asennettaessa.
  3. Liian heikko liima. Eleganzialla liima valitaan käyttäjän mukaan, jolloin pidennykset pysyvät silloinkin, kun asiakas joutuu käyttämään esim. silmätippoja.
  4. Öljyä sisältävien tuotteiden käyttäminen pidennysten kanssa, esim. meikinpoistoaineet tai ripsiseerumit.
  5. Ripsienpidennykset ovat liian raskaat oman ripsen kannateltavaksi. Ammattitaitoinen ripsiteknikko osaa arvioida ripsiesi laadun ja kunnon ja suositella juuri sinulle sopivia pidennyksiä.
  6. Kovakourainen käsittely. Tutustu ripsienpidennysten hoito-ohjeisiimme.

 

Ripsienpidennykset ovat turvalliset – vain oikein tehtynä!

Alla kuvakollaasi asiakkaan ripsistä ennen Studio Eleganzialle tuloa. Käyttämällä ammattitaitoisten osaajien palveluita sekä noudattamalla yllä olevia ohjeita vältät päätymästä tämän kaltaiseen tilanteeseen:

 

 

Varaa aika turvalliseen ripsienpidennykseen tai kestotaivutukseen.

 

Kauanko ripsien kestotaivutus pysyy?

Noin 4–6 viikkoa riippuen omien ripsien uusiutumistahdista.

 

Miten ripsistä pidemmät? Kuinka kasvattaa ripsiä?

Voit saada pidemmät tai pidemmältä vaikuttavat ripset monella eri tavalla. Ripsienpidennyksessä omiin ripsiin kiinnitetään ripsikuituja tuomaan ripsiin pituutta. Oikein asennettuna ja hoidettuna pidennys on turvallinen tapa saada pidemmät ripset usean viikon ajaksi.

 

Voit myös käyttää ripsiisi pidentävää ripsiseerumia. Bimatoprost-nimiseen ainesosaan perustuvat seerumit estävät ripseä putoamasta luonnolliseen tahtiinsa, jolloin ripsi kasvaa pidemmäksi kuin normaalisti on mahdollista. Ripsiseerumien haittapuolena on kuitenkin se, että niitä on käytettävä säännöllisesti joka ilta pidentävän vaikutuksen säilyttämiseksi. Kun käyttö lopetetaan, ripsistä suurin osa irtoaa yhtä aikaa, jolloin lopputulos on tavallistakin vaatimattomampi ja ripsien kasvu takaisin normaaleiksi voi kestää kauan. Lisäksi bimatoprostia sisältävät seerumit voivat aiheuttaa hyperpigmentaatiota eli käyttöalueen ihon tummumista ja myös iiriksen pysyvän muuttumisen ruskeaksi.

 

Hyvä vaihtoehto seerumeille on luonnollisen ripsen kestotaivutus. Se ei lisää ripsen pituutta, mutta koska ripset taivutetaan tyvestä alkaen ylöspäin ja usein myös värjätään tummemmiksi, ripset vaikuttavat huomattavasti pidemmiltä. Kestotaivutuksella saat luonnollisen kauniit ripset 4–6 viikoksi.

 

Jotkut käyttävät myös öljyjä, esim. risiiniöljyä, ripsissään. Öljy voi parantaa ripsien kuntoa etenkin, jos ne ovat erityisen kuivat. Risiiniöljyn tehosta ripsen kasvattamisesta ei ole kuitenkaan tutkittua näyttöä. Muistathan myös, että öljyjen käyttöä ei suositella ennen ripsien pidennystä tai kestotaivutusta.

 

Saatavilla on myös biotiinivalmisteita (B7-vitamiini), joita markkinoidaan hiusten, ripsien ja kynsien kunnon parantajina. Mikäli B7-vitamiinista on puutetta, voi biotiinilisä auttaa. Huomaathan kuitenkin, että monille biotiinivalmisteet aiheuttavat myös aknea.

 

Mihin sokerointi perustuu?

Sokerointimassa on sokerista, vedestä ja sitruunamehusta valmistettu seos, jonka ainutlaatuinen rakenne tarttuu ihokarvoihin niin tiukasti, että sen avulla on mahdollista poistaa ihokarvoja tehokkaasti mutta hellävaraisesti. Sokerointimassa tarttuu lyhyisiinkin ihokarvoihin ja irrottaa ne nopeasti. Sokerointi on hygieeninen tapa poistaa iholta paitsi ihokarvat myös kuollut ihosolukko. Toisin kuin (kuuma)vaha, sokerointimassa ei kuitenkaan tartu elävään ihosolukkoon, joten se on myös turvallinen ja vähemmän kivulias käyttää.

 

Kuinka sokerointi tehdään?

Iho puhdistetaan ja puuteroidaan ennen sokerointia. Sen jälkeen otetaan sopiva määrä sokerointimassaa, joka levitetään sokeroitavalle ihoalueelle ihokarvojen kasvusuunnan vastaisesti. Sokeroinnissa ei tarvitse käyttää paperi-, kangas- tai kuituliuskoja, vaan massa poistetaan nopein nykäyksin karvojen kasvusuunnan myötäisesti. Katso myös videomme sokeroinnista.

 

Kauanko sokerointi kestää?

Varaan aikaa sokerointiin 45 minuuttia. Sokeroitavasta ihoalueesta, sen laajuudesta ja asiakkaasta riippuen aika kuitenkin vaihtelee.

 

Kuinka usein olisi hyvä käydä sokeroinnissa?

Noin 3-5 viikon välein. Silloin karva on hyvässä kasvuvaiheessa. Karvat vähenevät ja kasvu hidastuu kerta kerran jälkeen eli myös sokerointiväli pitenee ajan myötä.

 

Miten valmistautua sokerointiin?

  • Varmista, että sokeroitava ihoalue on ehjä ja terve.
  • Kuorinta pari päivää ennen sokerointia helpottaa karvan irtoamista. Vältä kuitenkin kuorimista päivää ennen sokerointia.
  • Karvan tulee olla vähintään 5 mm pitkää erityisesti ensimmäisellä hoitokerralla. Tätä lyhyempi karva (min. 2 mm) alkaa irrota säännöllisten käsittelyjen myötä.
  • Vältä öljypitoisten tuotteiden käyttöä hoidettavalla ihoalueella, jotta sokerimassa toimii tarkoituksenmukaisella tavalla.

Sattuuko sokerointi?

Kipu on yksilöllistä, mutta aina, kun karva poistetaan karvatupesta mekaanisesti irrottamalla, kokemukseen liittyy tietenkin jonkin verran kipua tai epämukavuuden tunnetta. Koska sokerointi tapahtuu nopeasti, kipua tuntuu kuitenkin vähemmän kuin esim. epiloidessa. Sokerointi on myös huomattavasti vähemmän kivuliasta kuin vahaus, sillä sokerointimassa tarttuu pelkästään karvoihin ja kuolleeseen ihosolukkoon.

 

Mitä tarkoittaa bikinirajan sokerointi?

Perinteisellä bikinirajan sokeroinnilla tarkoitetaan karvanpoistoa normaalimallisten alushousujen ulkopuolelle jäävältä alueelta.

 

Varaa aika sokerointiin ›